DÜNYA FANZİN VE ASLAN FANZİN "BİRECİK'İN SESİ GAZETESİ"NDE HABER OLDU



Dünya Fanzin 'in 1. yıl özel sayısı ve Aslan Fanzin ’in “İstiklal Marşı - Mehmet Akif Ersoy – Çanakkale Zaferi “ özel sayısı Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde
haftalık olarak yayınlanan Birecik'in Sesi Gazetesi ’nin 15 Mart 2021 tarihli sayısında haber oldu. Emine SARI 'nın hazırladığı haberde Muhammet Baran ASLAN ’ın şahsi bloğu olan “MBA SANAT – KİTAP” ta paylaştığı bilgilerden yararlanıldı. Ayrıca haberin giriş kısmında şu cümleler yer aldı:

"Uzun süredir gazetemizde köşe yazarlığı yapan ve ilçemizdeki tek kültür-sanat-edebiyat mecmualarının (Dünya Fanzin, Aslan Fanzin vs.)  ve sitelerinin (laedriedebiyat.com – mbasanatkitap.blogspot.com) imtiyaz sahibi/ editörü/ genel yayın yönetmeni olan yazar - şair Muhammet Baran ASLAN’ın mevsimlik olarak çıkardığı “DÜNYA FANZİN” isimli mecmuasının yeni sayısı geçtiğimiz hafta yayınlandı. “İmkân Oldukça Çıkan” bir mecmua olduğu ibaresini taşıyan dergi yeni sayısıyla 1 yılını doldurmuş oldu. Ve böylece birinci yıl özel sayısı ile okurlarla buluştu. Aslında şimdiye kadar bir, iki sayı daha çıkarmaları gerektiğini söyleyen Muhammet Baran ilçemizde sanata, kültüre, edebiyata gereken destek ve ilginin gösterilmemesi, koronavirüs salgını ve ekonomik kriz gibi sebeplerin kendilerini de etkilediğini, bu yüzden geçtiğimiz sene kısa bir süre yayın faaliyetlerine ara vermek zorunda kaldıklarını belirtti. Fanzin’in çıktığı haftanın Miraç Kandili, Dünya Kudüs Haftası ve İstiklal Marşı’nın kabulünün 100. Senesine denk gelmesi hasebiyle bu sayı Mehmet Akif’e, Kudüs’e ve Şehitlerimize ithaf ve hediye edildi. Ayrıca bu hafta Dünya Fanzin’in kardeş yayını olduğu belirtilen Aslan Fanzin’in de Mehmet Akif Ersoy – İstiklal Marşı – Çanakkale zaferi özel sayısı yayınlandı."



REKLAM ALANI